Majesteit durft groots en meeslepend te gaan, qua accessoires.

Onze koningin is geen muurbloempje. Ze draagt met het grootste gemak, nou ja, eigenlijk bijna alles. Weet altijd een knipoog in haar outfits te verwerken. En is accessoire-technisch de ultieme royal-durfal. In 2021 was dat weer niet anders en droeg Majesteit onder andere deze opmerkelijke schoenen, kettingen en meer. 

De stripperhakken

Article continues after the ad

Groot respect voor hoe ze er op wegloopt, maar Majesteits zilveren en gouden killer heels (gespot in Berlijn én Oslo) doen ons toch altijd een klein bietje denken aan stripper heels. Wel een heerlijk onverwachte toevoeging aan elke gala-look, waarvoor hulde. Maar je moet het maar net durven.

De heavy oorbellen

Daar heeft Majesteit er veel van, maar dit jaar vielen vooral haar oranje bonken en haar bladgoud op.

De Alexia-broche

Al sinds 2005 in het bezit van Máxima, deze Natan-broche/corsage. Ze droeg 'm in 2005 toen ze in verwachting was van Alexia, en in 2021 toen Alexia net naar Wales was vertrokken. Een prachtige knipoog.

De verenketting

Wij lopen al een tijdje weg met het Instagram-account 'Máxima as birds', maar door deze ketting dachten we even dat Majesteit 'm zelf ook ontdekt had.

De Frida-kroon

Oké, het paste uitstekend bij de gelegenheid (een Frida Kahlo-tentoonstelling), maar dit is zelfs voor Máxima een opmerkelijk hoedje.

De korenaren

Eigenlijk onderdeel van een diadeem-erfstuk, maar ook hartstikke leuk als haarspeldjes. Luxer dan luxe, dat wel. En ach, de aquamarijnen ketting en oorbellen horen eigenlijk ook gewoon bij Máxima's mooisten van het jaar.

Op naar een nog bouder 2022!

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in