Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's trouwjurk nu te zien in Amsterdam

Een royal dagje mode-zwijmelen in de Nieuwe Kerk. Iconische outfits uit de geschiedenis van onze hoofdstad. In de Nieuwe Kerk zie je er vanaf zaterdag 18 september een stuk of 150 tijdens de tentoonstelling Maison Amsterdam. Van honderden jaren oud tot een stuk nieuwer. Waar je aan moet denken bi...

Máxima's trouwjurk nu te zien in Amsterdam

Een royal dagje mode-zwijmelen in de Nieuwe Kerk.

Iconische outfits uit de geschiedenis van onze hoofdstad. In de Nieuwe Kerk zie je er vanaf zaterdag 18 september een stuk of 150 tijdens de tentoonstelling Maison Amsterdam. Van honderden jaren oud tot een stuk nieuwer.

Waar je aan moet denken bij Amsterdamse geschiedenis in mode? Nou, aan de Valentino-trouwjurk van koningin Máxima bijvoorbeeld. Of aan een jurk uit de roaring twenties, een outfit uit punktijden, eigenlijk te veel om op te noemen.

Naast Majesteits trouwjurk hangt er trouwens nóg zeker één jurk met Máxima-linkje: de Amsterdam Rainbow Dress. Die komt uit het brein van Mattijs van Bergen, die HM natuurlijk ook meermalen heeft mogen kleden.

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 3 april.

Beeld: Getty Images, Hans Dukkers/Maria Austria Instituut, Dario & Misja, Violette Cornelius/Nederlands Fotomuseum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in