Máxima had gisteren (woensdag) een drukke dag: niet alleen kreeg ze de vrouwen van W20 over de vloer, ze verwelkomde die avond thuis óók Ivanka Trump nog voor een privébezoek.

De presidentsdochter kwam naar Den Haag om te spreken op de Global Entrepreneurship Summit die onze koningin eerder deze week opende. Ter plaatse bleek ze al flink vol van onze koningin, die ze in een interview met het AD een vriendin noemde.

Article continues after the ad

"Ik wil ook een bijzondere shout-out geven aan koningin Máxima", sprak Ivanka tijdens het congres. "Ze is zo'n ongelooflijke leider als het gaat om toegang tot financiële middelen."

"Haar hart klopt voor dit onderwerp en ze steekt er veel energie in. Ik heb haar overal ter wereld over dit probleem zien spreken. Al lang voordat anderen het er over hadden."

Máxima eerder deze week op de GES

Powervrouwen
Datzelfde deed Máxima woensdagmiddag op Paleis Noordeinde, waar ze vertegenwoordigers van de Women20 (W20) verwelkomde: een groep internationale vrouwelijke leiders uit de publieke en private sector, die kwam praten over inclusieve economische groei voor vrouwen.

Informele bijklets
Daarna reed Máxima snel naar huis, waar die avond nog een privé-meeting met Ivanka en Willem-Alexander op het programma stond. Ze zouden het gehad hebben over de economische versterking van vrouwen, al was er vast ook ruimte voor een informele bijklets.

Of Ivanka ook bij de Oranjes mocht logeren, is niet duidelijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in