Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's Oranjevaasje? Wij weten hoe dat eruit ziet!

Ans Markus maakte een baljapon van glas voor HM. Er zijn er nog maar een paar, dus verzamelaars moeten snel zijn: het nieuwe Oranjevaasje ter ere van de 50ste verjaardag van koningin Máxima. Royal Leerdam Crystal liet het ontwerp gisteren voor het eerst zien. "Een wijde avondjapon met een straple...

Máxima's Oranjevaasje? Wij weten hoe dat eruit ziet!

Ans Markus maakte een baljapon van glas voor HM.

Er zijn er nog maar een paar, dus verzamelaars moeten snel zijn: het nieuwe Oranjevaasje ter ere van de 50ste verjaardag van koningin Máxima. Royal Leerdam Crystal liet het ontwerp gisteren voor het eerst zien. "Een wijde avondjapon met een strapless bovenlijf" is het geworden.

Het is de eerste van twee Oranjevaasjes die dit jaar uitkomen ter ere van het koningshuis. Niet alleen wordt koningin Máxima dit jaar 50, prinses Amalia wordt 18 in december en krijgt ook een Oranjevaasje ter ere van haar verjaardag. "We vieren dat deze powervrouwen, waaraan menig vrouw zich spiegelt, een memorabele leeftijd bereiken", aldus Royal Leerdam Crystal.

Veel verzamelaars hebben beide Oranjevaasjes al gereserveerd vóór ze het ontwerp te zien kregen. Van beide vaasjes zijn nog enkele exemplaren beschikbaar. Ze kosten per stuk 295 euro en worden in een gelimiteerde oplage van 350 stuks geblazen, geslepen, gesigneerd en genummerd. Het ontwerp van het vaasje voor prinses Amalia is nog niet onthuld.

Ontwerper Ans Markus liet zich inspireren door het stijlgevoel van onze koningin. "In binnen- en buitenland wordt koningin Máxima geroemd om haar stijlvolle outfits van beroemde modehuizen, maar ook van betaalbare modeketens. Het vaasje verbeeldt een wijde avondjapon met een strapless bovenlijf. De rok valt iets rond naar binnen en heeft onderaan wat zachte plooien." Deze Valentino van HM uit 2002 komt qua model een beetje in de buurt. Het vaasje van Amalia zal ook iets weg hebben van een prachtige avondjurk.

Royal Leerdam Crystal brengt sinds 1927 Oranjevaasjes uit ter ere van belangrijke gebeurtenissen binnen het Koninklijk Huis of van landsbelang. Bijzonder is dat er voor de echte liefhebbers dit jaar in totaal vier vaasjes te verzamelen zijn.

Foto's (c) Royal Leerdam, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in