Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's ontwerper Taminiau naar China

Van Nederland via Spanje naar het Verre Oosten. What to do als je beste klant door omstandigheden even geen galajaponnen en andere beeldige ensembles nodig heeft? Jan Taminiau besloot van de nood een deugd te maken en China te veroveren met een limited edition. Máxima in het Taminiau-jasje waar h...

Máxima's ontwerper Taminiau naar China

Van Nederland via Spanje naar het Verre Oosten.

What to do als je beste klant door omstandigheden even geen galajaponnen en andere beeldige ensembles nodig heeft? Jan Taminiau besloot van de nood een deugd te maken en China te veroveren met een limited edition.

Máxima in het Taminiau-jasje waar het allemaal mee begon

"Tien jaar geleden maakte ik mijn eerste reis naar China," zegt Taminiau. "Ik bezocht onder meer weverijen en ambachtslieden. In een atelier kocht ik een fantastische stof uit de jaren zeventig, gemaakt met een heel speciale techniek in de kleuren die voorbehouden zijn aan de familie van de keizer."

"Ik kocht alle meters die ik in twee grote koffers kon passen. Dat was de enige stof die ik gebruikte in de elf looks van een van mijn beste collecties, die voor lente-zomer 2010: Duality. Ik heb net drie van die looks tentoongesteld in mijn winkel in Shanghai."

"Voor mij is het heel bijzonder," vervolgt Jan. "Ik heb er ook mijn limited edition A Dream Come True gepresenteerd, speciaal ontworpen voor de Chinese markt, die momenteel het meest afneemt. Ik heb vrolijke, diverse en warme kleuren gebruikt, met een overvloed aan katoen, zijde, fluweel en crêpes. Zoals de titel aangeeft, is de collectie geïnspireerd door de wereld van dromen, maar de kledingstukken zijn realistisch en draagbaar."

"Ik ben van plan om Chinese vrouwen te verleiden met een collectie capes, jassen en tassen gemaakt met ambachtelijke technieken, met veel nadruk op handbeschilderde stoffen en borduurwerk. Ik denk dat we in de nabije toekomst kleding zullen dragen die comfortabeler en gemakkelijker te combineren is, maar zonder aan kwaliteit in te boeten." Zullen we eindelijk minder en beter kopen? "Ik hoop het, dat is mijn wens en daar werk ik aan."

Al oppeppertje nog even koningin Máxima in wat moois van Taminiau...

... ooit zal er toch wel weer eens een staatsbezoek plaats hebben?  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in