Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's mooiste Prinsjesdag looks!

Ze is er voor de 18de keer bij – zó zag ze er de afgelopen jaren uit. Uiteraard, het gaat om het Beleid. Om de Miljoenennota, om stikstofuitspraken en om de Democratie. Maar Prinsjesdag is ook bij uitstek het moment waarop koningin Máxima even laat zien hoeveel glans een monarchie een land kan ge...

Máxima's mooiste Prinsjesdag looks!

Ze is er voor de 18de keer bij – zó zag ze er de afgelopen jaren uit.

Uiteraard, het gaat om het Beleid. Om de Miljoenennota, om stikstofuitspraken en om de Democratie. Maar Prinsjesdag is ook bij uitstek het moment waarop koningin Máxima even laat zien hoeveel glans een monarchie een land kan geven. Morgen doet Nouveau uitgebreid verslag van all things Prinsjesdag 2019, hier komen we alvast even in de stemming.  

2001

Royal verloofde, voor het raam van het Kabinet van de Koningin, achter een vrolijke prinses Christina.

2002

Haar eerste Prinsjesdag als kroonprinses Máxima, in stralend rood van Natan. Aan dat décolettage zou wel eens wat dubbelzijdig tape te pas gekomen kunnen zijn, voor geval van je weet maar nooit. 

2003

Zwanger van prinses Amalia en boordevol binnenpretjes. De robe was speciaal gemaakt op de Royal Buik door Natan. 

2004

Duifgrijs van Benito Fernandez en al aardig gewend aan het uitklaptrapje van de Gouden Koets.

2005

Oranje all-over van Natan, het moest er een keer van komen. 

2006

In deze bouffant waren wel enige uren bij de kapper gaan zitten, vermoeden we zo. 

2007

Vijf maanden eerder bevallen van prinses Ariane, dát vroeg om een nauwsluitende creatie van Natan.

2008

Majestueus paars waar de huisorde heerlijk blij vloekte. 

2009

Een Taminiau in oudroze. Je zou denken dat koningin Beatrix hier mateloos spannende dingen zat voor te lezen, nietwaar? 

2010

Oh, de beeldige details van deze blush beauty die ook nog eens prachtig bewoog als ze liep: totally dreamy. 

2011

Het is geen geheim, we houden van Máxima. Maar laten we hopen dat ze nooit meer iets havermoutkleurigs aantrekt op Prinsjesdag. En al helemaal niet met een borsalino die heur hele gezicht bedekt.  

2012

Geweldige revanche op de beige dweil van 2011: vlammend fuchsia van Natan waar de orde het op een of andere manier uitstekend op deed. 

2013

Haar eerste Prinsjesdag als koningin Máxima, in wonderschoon goud van Taminiau: de toon was gezet. 

2014

Anderhalf jaar koningin, in sassy rood. Valentino, darling. Volgens fashionista's waren de rode clutch en handschoenen wat over the top. Wij waren te verblind door de verrukkelijke parels om erop te letten. 

2015

Wonderschone japan van Taminiau, met de hand beschilderd naar motieven in de Japanse Kamer op Paleis Huis ten Bosch: een japon voor in de geschiedenisboekjes. 

Voor wie het wil weten: dit is de betreffende kamer. Meer een zaal, inderdaad.

2016

Switching things up met een losse top en rok, van Claes Iversen. 

2017

En van de minder geslaagde Prinsjesdag-looks, zeker gezien het feit dat de Troonrede één grote Goed Nieuws Show was. Plus: weliswaar vakwerk van Natan, maar op zo'n belangrijk nationaal moment is het aardig om een Nederlandse ontwerper te kiezen.  

2018

Máxima stapte in de unicorn-trend met deze Luisa Beccaria: hij zat niet volmaakt en was een beetje flodderig, maar bewoog wel zwierig als ze liep, dus bonuspunten daarvoor. En nu aftellen naar morgen - wat zal kamenier Jolanda aan het strijken zijn? 

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in