Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's mooiste momenten in Indonesië

Zwierig door de Gordel van Smaragd! Het was erg warm in Indonesië. Het programma vol en een beetje rommelig door het uit piëteit afblazen van een bezoek aan een natuurreservaat waar eerder twee doden waren gevallen. En met haar gedachten zat koningin Máxima toch deels bij haar dochters. Ze vond h...

Máxima's mooiste momenten in Indonesië

Zwierig door de Gordel van Smaragd!

Het was erg warm in Indonesië. Het programma vol en een beetje rommelig door het uit piëteit afblazen van een bezoek aan een natuurreservaat waar eerder twee doden waren gevallen. En met haar gedachten zat koningin Máxima toch deels bij haar dochters.

Ze vond het vervelend om deze week zo ver verwijderd te zijn van haar kinderen in Nederland, zo bleek uit het persgesprek na afloop. "Je hebt je kinderen daar en je vrienden, en je ziet dat iedereen zenuwachtig wordt. Natuurlijk is dat erg", zei HM naar aanleiding van de verspreiding van het coronavirus.

Het koningspaar zei verder alle regels van het RIVM te volgen. "We hebben het bezoek geen handen gegeven, we proberen zo vaak mogelijk onze handen te wassen en niet aan onze gezichten te komen." Maar uiteindelijk was het toch vooral business as usual qua staatsbezoek, inclusief koninklijk kuchje achter de waaier. We genieten nog even na, met de mooiste momenten.

Aankomst in Indonesië

Máxima's kickoff was in Oscar de la Renta, met een witte clutch en shawl. De combinatie deed het uitstekend op de rode loper…

…en met de bloemen en de oranje das van koning Willem-Alexander erbij was duidelijk waar het stel vandaan kwam. Holland Promotie? Check!

Dag 1: Jakarta 

De dag begon met het officiële gedeelte in iets luchtigs en fladderends met cape van Natan, wat beslist een zekere 'Hallo Bandoeng' vibe had.

Niet iedereen was verrukt van de - we citeren een lezeres - 'kapotgesneden voetbal' op HM's hoofd, maar gezien de wind was het wel een praktische keuze.  

Bij het bezoek aan de fototentoonstelling Innovation had iedereen behalve ZM het kledingmemo gekregen: zelden kleurden mensen zo mooi bij elkaar. Máxima droeg bij deze gelegenheid een Johanna Ortiz. 

Dag 2: Java

Máxima ging de dag van start in een Natan en had zich gewapend met een waaier voor een beetje verkoeling. De jurk kleurde mooi bij het pak van ZM, wolkte een beetje om haar heen…

… en was eigenlijk nog het spannendst aan de achterkant, met dat ene knoopje.

Later op de dag kwam er ook nog een very 'Pretty Woman' Zimmerman met stippen en een fijne zwierige hoed langs.

Dag 3: Sumatra 

De Zimmerman die het in India zo leuk had gedaan mocht ook mee naar Sumatra en kleurde prachtig bij het pak van ZM die tijdens het staatsbezoek van formeel via zomers naar zomerst ging.

Sumatra bracht later de comeback van de zowel geliefde als verfoeide culotte met bijbehorende Oranje Boven top van Natan die vorig jaar zijn debuut maakte op Koningsdag. Love de oranje Ferragamo ballerina's! 

En dit moment willen we je niet onthouden: zo kreeg de koning een helpende hand…

…en zo stonden de plaatselijke ridders in de rij voor de koningin!

Foto's (c) Brunopress, PPE Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in