Zoveel meer dan alleen Majesteit.

Máxima is een van de meest glamoureuze royals ter wereld, daar is zelfs de internationale pers het over eens. Soms leiden de klokmouwen, flaphoeden en opwindende broches van HM echter wel eens af van een van haar ándere grote kwaliteiten: ze is heel moederlijk.

Dat zie je niet alleen in de omgang met de A'tjes – voor wie ze een vrolijke, beetje plagerige moeder is, zoals te zien was op Koningsdag – maar ook bij werkbezoeken.

Article continues after the ad

Het zal nog een hele opgave voor haar worden om in de anderhalve-meter-maatschappij die natuurlijke aanleg voor over bolletjes aaien en eens een arm om een kind dat niet van haarzelf is heen te slaan te onderdrukken. Ter ere van Moederdag haar liefste moment in eigen huis én daarbuiten.

2005, doop prinses Alexia, de dochter die uiterlijk het meest op Máxima lijkt.

2008, even checken of prinses Ariane nog lekker zit.

2009, strand van Wassenaar, met Alexia.

2011, eerste schooldag van prinses Ariane die het best een beetje spannend vond.

2015, Koningsdag Dordrecht – een lief momentje met Amalia.

2019, hand in hand met zelfbewuste Amalia in Sevilla.

En onderweg? Schepen dopen is core business voor een royal, dus Máxima zag in 2016 niet op tegen dit klusje bij cruiseschip Koningsdam. Maar begreep weer wel heel goed dat dit voor Tess de Vries – het dochtertje van de kapitein – een heel bijzonder moment was. En nam haar met witte handschoenen en al onmiddellijk op sleeptouw. Lief!

Nog eentje: bij een streekbezoek aan Dronten ontsnapte een adorable onderdaantje, wist behendig de beveiliging in te pakken en vervolgens de koningin (die haar netjes terugbracht bij haar moeder). That's how HM rolls! 

Foto's (c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in