Dit is de vrije tijd-stijl van Hare Majesteit!

Straks ziet koningin Máxima er weer uit om door een ringetje te halen, maar nu is het nog even vrijheid-blijheid in de royal garderobe. Afgaand op wat ze de afgelopen jaren droeg op zomerse min of meer vrije momenten, is haar vakantiestijl wat losser en wijder dan ze normaal gesproken draagt (zo herkenbaar!) en worden de pumps ingeruild voor wedges of slippers. Het is wel allemaal designer wear en – dat is dan wel weer grappig – soms zelfs prijziger dan haar work wear van Natan. Dus, waarin loopt ze rond als ze even niet in functie is?

Article continues after the ad

De Olympische Spelen in Rio gaven een aardig beeld van haar boho zomersmaak. Ze droeg deze lange tuniekjurk met kwastjes met verve. 

En deze Vita Kin jurk die vast hemels zit is ook helemaal boho. 

De Vita Kin dook later opnieuw op bij een buitengewoon warm bezoek aan St. Eustatius, toen met Gianvito Rossi slippers van 499 euro. Net wat een vrouw nodig heeft na een lange vliegreis (we weten allemaal wat dat met je voeten doet…)

Ze had voor Rio overigens ook nog een representatief setje met een vleugje Oranje ingepakt: hier lopen Willem-Alexander en Máxima over de boulevard bij het Copacabana-strand, op weg naar 'een hapje eten'.

Geen vrij moment, wel casual chic en wat losser: gestreepte combinatie van Alice + Olivia, met Zeus+ Dione slippers. Je ziet haar er zó mee lopen op Spetses, nietwaar? 

En ook dit is lekker casual: een top van J.Crew…

…en gewoon lekker handig een cross body bag erover.

HM is dol op haar hakken, maar heeft ook een riante collectie slippers in de kast. Deze zijn van Zeus + Dion, ze droeg ze vorig jaar in Indonesië. Niet echt vrije tijd, maar tijdens veldbezoeken voor haar VN-rol is ze wel vaker wat meer casual gekleed.

Het koningspaar is in het bezit van een duikbrevet, dus een duikpak behoort ook tot de vakantie-outfits. Hier maken ze een duik voor de kust van Saba.   

En meer vakantie dan dit wordt het niet. Nog even genieten, voor het 'gewone' leven weer begint. 

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in