Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's late vlucht: she's one of us

Compressiesokken AAN, make-up UIT. Het moet een van haar meer pittige reizen zijn geweest, die van Amsterdam naar Tanzania gisteravond laat. Door wat er thuis allemaal speelt. Doordat ze nét een weekend Washington achter de rug heeft. En daarvoor een driedaags staatsbezoek aan Zweden vol met druk...

Máxima's late vlucht: she's one of us

Compressiesokken AAN, make-up UIT.

Het moet een van haar meer pittige reizen zijn geweest, die van Amsterdam naar Tanzania gisteravond laat. Door wat er thuis allemaal speelt. Doordat ze nét een weekend Washington achter de rug heeft. En daarvoor een driedaags staatsbezoek aan Zweden vol met drukke bezoekdagen en chique bedoening-avonden.

Maar koningin Máxima is toegewijd aan haar VN-werk, en haar reis naar Tanzania stond al langer in de boeken. Dus sleepte HM zich gisteren weer richting Schiphol om op een vlucht te stappen naar Oost-Afrika, waar haar vandaag en morgen een vol programma vol officiële gesprekken en veldbezoeken met locals wacht.

En tja... na vorige week op vol koninklijk naar Stockholm te zijn afgereisd, moet het lekker geweest zijn om even in haar normale klof in haar vliegtuigstoel te kunnen schieten.

Gevolg: de Máxima die uit het vliegtuig stapte daar op Kilimanjaro Airport, was Máxima de pleitbezorger, niet Máxima de koningin. En was meer dan ooit just like us.

Haar compressiesokken en sensible shoes verruilde ze niet voor iets chiquers, haar bril bleef op haar neus en van make-up was niets te zien. En eerlijk is eerlijk: het is zó leuk om ook deze kant van onze koningin weer eens te zien.

Het welkom was warm, daar in Tanzania, ook al was het laat in de avond. Hopelijk was Máxima's hotel dichtbij en heeft ze even kunnen opladen voor ze vandaag de drukte van haar werk weer in moet.

Haar vliegtuiglook was relatable, haar leven is dat natuurlijk niet. Veel succes de komende dagen, Majesteit!

Beeld: Brunopress/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in