En de award voor duurste sieraad van van 2021 gaat naar...

...kroonprinses Victoria van Zweden. Jawel: Máxima's nieuwste diamantenpracht moet het met de tweede plek doen.

De tweede plek in de lijst met duurste items gedragen door een royal in 2021 om precies te zijn, zoals samengesteld door UFO No More.

Shiny beauties

Article continues after the ad

Zij maakten een top tien van duurste items die in 2021 voor het eerst werden gespot bij de royal vrouwen. Van japonnen tot sieraden. En dan weet je eigenlijk al wel dat onze eigen koningin er in staat, want zij is een vast gezicht onder de grootste royal shoppers.

De nummers één, drie en vier in de lijst waren allemaal weggelegd voor sieraden (met er tussenin op nummer twee een peperdure jas van koningin Letizia van Spanje). Om precies te zijn voor deze shiny beauties.

Sofia van Zweden

Op nummer vier: de Nyx-oorbellen van prinses Sofia van Zweden, gedragen tijdens het staatsbezoek van Felipe en Letizia van Spanje. Met in totaal ruim 120 diamanten die samen 3,3 karaat tellen, ingezet in witgoud van 18K. Prijskaartje: net geen 12.000 euro.

Koningin Máxima

Op nummer drie: de Stars of Africa-hanger met saffieren van Neerlands eigen Koninklijke Asscher, gedragen door Máxima op Koningsdag bij een bezoek aan The Streamers. Ook van 18K witgoud, maar met naast de nodige diamanten aan de buitenkant dus ook nog een ladinkje saffieren binnenin. Prijskaartje: net geen 13.000 euro.

Kroonprinses Victoria

En op nummer één: de New York 66-oorbellen van Engelbert Stockholm, gedragen door kroonprinses Victoria van Zweden voor de uitreiking van de Nobelprijzen en het staatsbezoek van Felipe en Letizia (naast wie de Zweedse royals duidelijk extra wilden shinen). Met creolen van 15 mm, quartz én diamanten hangers van in totaal 2,85 karaat, gemaakt van zeldzame diamanten. Prijskaartje: 18.716 euro.

Prachtig om zo op een rijtje te zien en in twee van de drie gevallen gewoon online te shoppen. Iemand heeft die 30 miljoen gewonnen op 31 december, toch?

Beeld: Brunopress/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in