Hoeveel bussen Elnett zouden er zijn ingepakt?

Het is gissen wie er achter de koninklijk kapsels van het staatsbezoek aan Duitsland van afgelopen week zat.

(c) Josee Zwaga

Article continues after the ad

Máxima's kamenier Jolanda ten Brinke kan toveren met haarstukjes en speldjes...

(c) PPE Agency

...maar ook haar Haagse kapper Martina Stanislavova...

...en Gooische wizard Elles Nijkamp (ook Daphne Deckers is een fan!)  staan op dit soort bijzondere momenten wel eens met krultang en haarlak klaar.

In tegenstelling tot de hertog en hertogin van Cambridge, die nog wel eens een kiekje van Team Cambridge delen om aan te geven dat een officieel bezoek teamwerk is, verdwijnen de hulptroepen van de Oranjes bij een staatsbezoek schielijk achter de schermen.

Dus wie er zo vlijtig aan het vlechten is geweest weten we niet. Duidelijk is wel dat Máxima's haar voor de verandering drie dagen lang fantastisch zat. Te beginnen met een glad geföhnde look...

...die eindigde in een lage paardenstaart, waar het haarsieraad-met-doorkijkje stevig opgespeld zat #zwaartekracht

Voor het staatsdiner was het koninklijk glad aan de voorkant...

...en 'party!' aan de achterkant, met kunstig gedraaide strengen. Een paar haarstukjes kunnen echt wonderen doen voor wat extra volume. 

Als er eenmaal wat producten en vorm in het haar zitten, steekt het net wat makkelijker op.

Ook hier zit wat hulphaar in voor volume, maar de knot valt lager, om het spektakel van de hoed wat meer ruimte te geven. 

En de look was mooi in evenwicht zo, met de hoed vanuit Máxima gezien rechts en de knot links

Voor de contraprestatie droeg Máxima heur haar los in mooie grove slagen waar vermoedelijk wat grote rollers, stevig föhnwerk en een industriële hoeveelheid haarlak aan te pas zijn gekomen. Erg mooi bij de strapless jurk die zo minder bloot lijkt. 

Op de derde dag werd gekozen voor een praktisch kapsel. Het regende, dus húp - de contraprestatielook even stevig opsteken en een grote hoed erop.  

Ook ditmaal weer het evenwicht in de asymmetrie: knot links, hoed naar rechts. 

Foto (c) Brunopress, tenzij anders aangegeven 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in