Bij Majesteit draaide het vandaag allemaal om de accessoires.

De jurk zelf zagen we nog geen maand geleden al voorbij komen. Dus moest Máxima het vandaag hebben van haar accessoires. En dat is gelukt.

Article continues after the ad

Van haar bekende rode jas (vermoeden we) tot haar bekende rode laarzen en natúúrlijk ook een matching tas en nagels: koningin Máxima zette haar beste pre-kerstbeentje voor vandaag.

Ze reisde vanochtend af naar Nijmegen voor een werkbezoek aan de Stadsschouwburg en het Concertgebouw van de stad. Daar sprak ze met betrokkenen over de impact van de coronacrisis op theaters en concertzalen.

Van de print tot de details: mode speelde duidelijk een hoofdrol vandaag in Nijmegen

Het zijn vanzelfsprekend moeilijke tijden voor de culturele sector, nu er niet of maar mondjesmaat optredens gehouden kunnen worden, met veel minder bezoekers dan normaal. Dat treft iedereen, en dat kreeg Majesteit ook uitgebreid te zien en horen.

Ze sprak met managers, maar ook met allerlei medewerkers, bijvoorbeeld met technici die streaming mogelijk maken en zorgen voor nieuwe manieren om een programmering onder de mensen te krijgen.

Tijdens een rondleiding sprak ze ook met studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit, die gebruik maakt van verschillenda zalen van de Nijmeegse podia om hun studenten onderwijs aan te kunnen bieden met 1,5 meter afstand.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in