Een royal weerstandtruc.

Je bent de bijna mythische gevolgen van een shotje appelazijn in de ochtend vast wel eens online tegengekomen. Het zou goed zijn om mee te detoxen, goed zijn voor je darmflora, eigenlijk voor bijna alles goed zijn.

Voedingsdeskundigen reageren vaak met enige scepsis op alle verhalen: zo'n wondermiddel is het echt niet. Maar wie iemand kent die erbij zweert weet: er zijn veel appelazijn-believers. En onze koningin blijkt er één.

Zo deelde vlogger Nienke Plas nadat ze aanwezig mocht zijn bij de Uitblinkerslunch van vorige week op het paleis. Ze kreeg tijdens de lunch een gouden tip van Majesteit, deelde ze in haar vlog over de middag.

Article continues after the ad

"Ze had een soort 'oma weet raad'-tip", aldus Nienke. "Dat deed haar moeder altijd om alle ziektekiemen en bacteriën te doden: iedere ochtend een eetlepel appelazijn. Ze zei: 'Ik neem dat altijd, ik ben nooit ziek."

Wij geloven Majesteit (die inderdaad zelden een dag werk mist) en Maria del Carmen graag. Ze blaken immers van gezondheid. Toch maar op de boodschappenlijst om zelf te testen dan?

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in