Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's favoriete hoed ever – mag die mee naar Duitsland?

De Belissima is al de hele wereld over geweest. Koningin Máxima heeft een hoedenkast om stikjaloers van te worden, maar zelfs Majesteit heeft zo haar favorieten. Met stip op één: de Bellissima van Fabienne Delvigne, de Belgische hoedenmaakster waar HM zo'n beetje al haar hoedenwerk shopt. Ze koch...

Máxima's favoriete hoed ever – mag die mee naar Duitsland?

De Belissima is al de hele wereld over geweest.

Koningin Máxima heeft een hoedenkast om stikjaloers van te worden, maar zelfs Majesteit heeft zo haar favorieten. Met stip op één: de Bellissima van Fabienne Delvigne, de Belgische hoedenmaakster waar HM zo'n beetje al haar hoedenwerk shopt.

Ze kocht deze hoed al in haar prinsessentijd, maar ook in het koninginschap bleek de relève een ware hit.

Wat blijkt: zo'n hoed is al-tijd goed, want groot, meeslepend, koninklijk... en geschikt voor alles van zomers warme staatsbezoeken tot Prinsjesdagen. Tover zo'n veelzijdige hoed maar eens uit je, eh, hoge hoed.

In de Bellissima voelt Máxima zich duidelijk bellissima, en deze moderne klassieker lijkt dan ook nergens heen te gaan. Gaat ze ook mee in de royal hutkoffer op staatsbezoek naar Berlijn, over pak 'm beet anderhalve week? Wij durven te dromen.

In 2011 bij het huwelijk van prins Albert en Charlene...

...en in 2014 op zomers in Nederland.

Bij een frisse jurk...

...maar ook op een broek.

Zo'n dijk van een hoed kan bijna altijd.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in