De Oranjes zijn in India al gestart met hun werkzaamheden, die ze vandaag (maandag) langs een divers aantal plekken en mensen sturen.

De Oranjes zijn (per door de koning zelf gevlogen toestel) gearriveerd in India, en daar hebben ze, toen wij nog op één oor lagen, hun eerste bezoeken al gepleegd.

Eerst was er een ontmoeting met president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote Savita Kovind bij het presidentieel paleis, waar Máxima direct de show stal in deze prachtige outfit van Natan.

Paleisje wel hoor!

Article continues after the ad

Daarna werden er bloemen gestrooid bij het Raj Ghat-monument, de gedenkplek voor Mahatma Gandhi. De ochtend in New Delhi werd afgesloten met een meeting met de minister van Buitenlandse Zaken van India, en een gesprek met minister-president Narendra Modi.

Vanmiddag staat er een bezoek gepland aan de waterzuiveringscentrale Barapullah, waar Nederlandse en Indiase young professionals het koningspaar uitleg geven over hoe  de grootstedelijke waterproblematiek in India kan worden aangepakt. Daarna gaan ze op audiëntie bij de vice-president.

Banket-time!

En dan is het op naar het hotel (of zouden ze zich bij het presidentieel paleis mogen klaarmaken?) en door de wasstraat voor het avondprogramma: een traditioneel staatsbanket waar we natuurlijk het allermeest naar uitkijken. Je leest er vanavond alles over op Nouveau.nl!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in