Vol koninklijke pracht (lees: in een Natan, met een hoed én een opvallende broche) ging Máxima vanochtend (woensdag) weer aan het werk. En dat zag er zó uit.

Bij de viering van 75 jaar Vrijheid in Terneuzen vingen we voor het eerst weer een officiële post-vakantieblik op van onze koningin, maar vandaag is het dan eindelijk zover: Máxima gaat weer den lande in voor haar koninginnentaken.

Article continues after the ad

Ze was aanwezig bij de lancering van de Nationale AI-cursus Junior op een basisschool in Toldijk, in de Gelderse Achterhoek. Daar leren kinderen van tussen de tien en veertien jaar de beginselen van artificiële intelligentie (AI).

Samen bij de les

Het doel is om kinderen te enthousiasmeren voor technologie, en hun vaardigheden op dat gebied te verbeteren. Omdat technologie nou eenmaal een steeds grotere rol speelt in de wereld waarin zij straks aan het werk gaan.

Hun eerste les AI volgden de leerlingen daarom vandaag samen met de koningin, met wie ze ook een praatje mochten maken. Máxima rijdt daarna door naar de bibliotheek van Doetinchem, waar de nationale AI-cursus voor volwassenen wordt aangeboden. Meerdere bibliotheken door het hele land beginnen vandaag met deze lessen. Geïnteresseerden kunnen de cursus ook online of via een mobiele app volgen.

Nog even door

Terwijl de deelnemers de tanden zetten in hun AI-cursus reist Máxima nog even door naar Beltrum om de eerste Groene Mineralen Centrale te openen, de eerste centrale in Nederland waar dierlijke mest en andere organische reststromen succesvol wordt gescheiden in een kunstmestvervanger, een bodemverbeteraar en schoon water. 

Een bomvolle eerste werkdag dus.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in