Mambo is het beste Blue Monday-medicijn.

Hoe kun je ook niet vrolijk worden van dit koppie? Hondje Mambo heeft in het afgelopen jaar een enorme positie ingenomen in ons Koninklijk Huis.

Het empty nest-hondje van koningin Máxima schitterde al op de royal kerstkaart...

Article continues after the ad

...kreeg een eigen post op Dierendag (wat de Koninklijk Labradors er van denken laat zich raden)...

...en blafte zich vorige week het nieuws in tijdens een Zoom-meeting.

En nu figureert de lieve toy poedel ook nog eens in een bijzondere Blue Monday-post van Máxima. Bijzonder, want nooit eerder deelde onze koningin zomaar een selfie op de royal socials.

Mama's hondje

In twee kiekjes doet Máxima haar plan voor deze druilerige Blue Monday uit de doeken. Ze gaat aan de wandel. Met Mambo in haar kielzog natuurlijk. Dat is een win-win-win, want op maandagen is Majesteit meestal druk op kantoor met haar VN-werk, en als we vorige week iets geleerd hebben dan is het wel dat Mambo dan maar beter een beetje uitgeput aan haar voeten kan liggen.

Het hondje woont sinds vorig jaar in het paleis en is volgens Amalia 'eigenlijk voor mama, omdat Alexia en ik het huis uit gaan'.

Niet te versmaden zo'n koppie

Een eigen park

Mentale gezondheid is een vast paradepaardje van onze koningin, al helemaal in pandemietijden. Maar bij Nouveau maken we er ook bepaald geen geheim van dat we weten hoe fijn een goede wandeling kan zijn voor de geestelijke gesteldheid. Ook als je geen eigen park ter beschikking hebt: het is óók een groot goed om zonder bodyguards op pad te kunnen.

Waar maak jij vandaag een ommetje?

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in