Een glimlach doet een heleboel.

Koningin Máxima ging vanochtend op bezoek bij de politie in Rotterdam. Binnen het project De Blauwe Haven worden politiemedewerkers geholpen bij herstel en terugkeer na uitval door mentale overbelasting. Máxima sprak onder andere met (ervarings)deskundigen.

Ze werd bijgepraat over verschillende vormen van mentale belastingen en de aanpak die daarvoor wordt gehanteerd. Bij de Blauwe Haven in Rotterdam vinden politiemedewerkers een veilige omgeving waar ze, geholpen door collega's, kunnen herstellen. Door met een buddy te werken, maar bijvoorbeeld ook door te gaan sloeproeien met lotgenoten.

Article continues after the ad

Majesteit koos voor sober grijs (niet eens politieblauw!) met een lekkere col, ideaal voor een koude woensdagochtend aan het water.

Máxima hoorde persoonlijke verhalen van deelnemers aan de projecten van de Blauwe Haven, en wat die voor hen betekenen.

Jaarlijks vallen er honderden politiemedewerkers uit door mentale overbelasting. Ook burn-out, depressie en tinnitus zorgen voor uitval.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in