Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima zonder mondkapje

Onze koningin ging vanochtend naar een mondkapjesfabriek. Koningin Máxima ging vandaag (dinsdag) naar Alkmaar voor een bezoek aan AFPRO Filters, waar medische mondmaskers worden gemaakt. Maar droeg er, net als de meeste mensen die ze bezocht, geen. Ze sprak (keurig in Natan maar met héle bijzonde...

Máxima zonder mondkapje

Onze koningin ging vanochtend naar een mondkapjesfabriek.

Koningin Máxima ging vandaag (dinsdag) naar Alkmaar voor een bezoek aan AFPRO Filters, waar medische mondmaskers worden gemaakt. Maar droeg er, net als de meeste mensen die ze bezocht, geen.

Ze sprak (keurig in Natan maar met héle bijzondere schoenen, waarover morgen meer!) ter plekke met de CEO van het bedrijf, dat ineens een nóg vitalere rol in onze samenleving is gaan spelen. Ook ging ze langs op de R&D-afdeling van het bedrijf, bij de kwaliteitscontrole en bij de productielijn.

Sinds de laatste persconferentie van minister-president Rutte kreeg Nederland te horen dat ook bij ons een mondkapje op sommige plekken verplicht wordt, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. In veel andere landen weren mondkapjes al veel eerder aangeraden of verplicht gesteld.

Máxima zagen we tot nog toe maar één keer met een mondkapje op: dat was tijdens haar bezoek aan Demcon, een bedrijf dat beademingsapparatuur maakt.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in