Een zoekplaatje: welke Máxima is van 2021 en welke van 2020?

Koningin Máxima toog vanochtend naar het Groninger Museum, de plek waar ze in haar verkeringstijd met Willem-Alexander óók zo graag kwam. Dat onthulde ze in haar televisie-interview, dat ze daar bepruikt en wel had rondlopen.

Vandaag bleef de pruik in de royal archiefkast, maar zoefde HM wél weer richting het noorden en wel voor een hele leuke ochtend: ze mocht de allereerste Kinderbiënnale van Nederland openen. Een interactieve expositie met werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland waarbij de nadruk ligt op participatie.

Kennen we die niet ergens van?

Wonderlijk aan haar roze Natan-pak van de dag? Nou, dat ze exact die outfit droeg voor de uitreiking van de Appeltjes van Oranje van 2020. Tot op de ketting en de oorbellen (en wij geloven zelfs de schoenen) aan toe! En dat ze vanmiddag diezelfde prijzen wéér mag uitreiken. Al zal ze dan vermoedelijk een outfit-change doen.

Article continues after the ad

Swipe opzij


 

Hoe het ook zij: al dat roze was er vanochtend voor een vrolijke gelegenheid, namelijk die Biënnale. Dertig kinderen uit de provincie Groningen werkten keihard aan de tentoonstelling. Ze schreven mee aan de informatieteksten, bepaalden de inrichting en leerden hoe je een rondleiding geeft. Daarnaast mochten ze op bezoek in het atelier van deelnemende kunstenaars.

De hoed en het mondkapje zijn wél nieuwe toevoegingen

Very Majesteitelijk

Dat is allemaal very Majesteitelijk, want ook zij staat natuurlijk regelmatig in een atelier verwonderd rond te kijken. Daar zal ze het dan ook zeker even over gehad hebben met de jonge ambassadeurs en de kunstenaars. 

HM kreeg een rondleiding en opende de tentoonstelling, precies op tijd voor de heropening van de Nederlandse musea. De Kinderbiënnale is nog tot januari 2022 te zien.

En nu op naar Paleis Noordeinde, waar HM vanmiddag samen met Willem-Alexander de Appeltjes van Oranje uitreikt. Je leest én ziet daar vanmiddag alles over op Nouveau.nl.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in