Oudjaar in India, mét de Oranjes. 

Twintig jaar geleden vierde Máxima de eeuwwisseling met de andere Oranjes in India, na acht turbulente maanden verkering met ene Guillermo-Alejandro.

Haar verkering met Dieter Zimmerman ging in april 1999 uit…

Article continues after the ad

…haar nieuwe Nederlandse verkering vloog heel vaak naar New York en logeerde dan bij haar…

...zelfs koeriersmeldingen bleven niet meer privé...

…en ze werd in New York gefotografeerd als ze hondsmoe uit haar werk bij de Deutsche Bank kwam.

Dit zijn de eerste bewegende beelden (er zit geen geluid bij) die van Máxima werden gemaakt en haar een idee moeten hebben gegeven over de hoeveelheid vrijheid die ze inleverde voor de liefde. 

In de zomer van 1999 had Máxima al kennis gemaakt met koningin Beatrix en prins Claus, ze was uitgenodigd om te komen logeren in Tavernelle.

Later werd er ook nog gevaren in Porto Ercole, bij De Gelukkige Olifant, het vakantiehuis van prinses Juliana en Bernhard.

En dat het dik aan was, bleek eveneens uit het feit dat ze werd meegevraagd om het legendarische oudjaar van 1999 naar 2000 te vieren met de Oranjes. De hele familie was erbij, "op prinses Juliana na'', zei destijds Eef Brouwers, toenmalig directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst. "Zij blijft op doktersadvies thuis op paleis Soestdijk."

Er zijn helaas geen foto's van, dus om in de stemming te komen hierbij eentje van het bezoek van de Oranjes aan India dit jaar. Ze had in 1999 vermoedelijk niet kunnen bevroeden er zo'n twintig jaar later weer te zijn, ditmaal in haute couture en druipend van de diamanten.

 "Het was heel leuk, maar wel moeilijk", zei ze na die vuurproef van 1999 tegen haar Nederlandse juf Hanny Veenendaal, die erover schreef in het AD. "Nederlanders zijn behoorlijk kritisch, ik werd als nieuwkomer tegen het licht gehouden. Iedereen kreeg last van 'Delhi Belly' (buikgriep) en ik werd wagenziek. Mijn haardroger ging ook nog kapot. Toen ik hem in het stopcontact stopte, blies hij op. Het voltage was te hoog. De koningin vroeg voortdurend: 'Waarom is je haar toch nat?'" Oh, to be a fly on the wall...

Foto's (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in