De koningin zou vandaag speechen, maar zei lastminute af.

Na een toch wel erg succesvol staatsbezoek aan Noorwegen zou koningin Máxima vanochtend weer aan het werk gaan voor de VN. Maar zo hoorden we van koninklijke bronnen: dat ging dus mooi niet door. 

Vanochtend zou HM een speech over het verbeteren van de positie van vrouwelijke ondernemers in de landbouw geven in Utrecht bij het hoofdkantoor van IDH - The Sustainable Trade Initiative. Dit vanuit haar taken als speciaal afgezant met een focus op (gender-)inclusieve financiering.

Article continues after the ad

Iets onder de leden?

Maar die speech werd op het laatste moment afgeblazen. Waarom? Nou, wellicht heeft HM iets onder de leden na haar Noorse reis. Zou ze tóch de verkoudheid van kroonprins Haakon mee naar huis hebben genomen? We kennen het de laatste anderhalf jaar allemaal, op het laatste moment moeten afzeggen vanwege gesnotter. Daar is ook een koningin niet immuun voor.

Of zou het de royal-pols zijn die niet mee wilde werken? Ze zou de tweede royal in twee dagen tijd zijn die het moet laten afweten wegens lichamelijke klachten.

Hopelijk voelt Majesteit zich snel weer beter, want er staat deze week van alles op haar werkschema. Morgenmiddag wordt ze verwacht bij de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs. Die uitreiking staat nog gewoon op de royal agenda, dus voor nu lijkt er vanuit de RVD hoop te zijn dat Máxima gewoon kan uitrukken.

Beeld:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in