Spraken we vorige week nog onze waardering uit voor Máxima's zwart-witte outfit bij de viering van veertig jaar Kindertelefoon, vandaag (maandag) laat de koningin alweer een prachtig zwart-wit lookje zien. Chic!

De koningin opende haar week vanochtend met het congres 'Kom uit je schuld' in Utrecht. Dat congres richt zich op mensen die werkzaam zijn in de schuldhulpverlening. Centraal staat de vraag hoe het taboe op schulden doorbroken kan worden.

Article continues after the ad

Máxima droeg voor de gelegenheid een jurk van Natan in een zwart-witte print, met opvallende mouwen (een van haar favoriete paradepaardjes) en een prachtige zwarte clutch en pumps. Die print debuteerde het Belgische modehuis overigens al in 2015, dus deze jurk heeft onze koningin al veel langer in haar kast hangen.

Praten over schulden

In mei van dit jaar startte de campagne ‘Kom uit je schuld’ om mensen met financiële problemen aan te moedigen over hun schuld te praten en eerder hulp te zoeken. Gemiddeld lopen mensen vier jaar rond met schulden voordat ze om hulp vragen. De campagne is onderdeel van de ‘Brede schuldenaanpak’ van het kabinet.

In deze aanpak werken ruim dertig publieke en private organisaties samen om problematische schulden te voorkomen en terug te dringen. Als mensen toch schulden hebben, moeten zij snel en goed worden ondersteund, bijvoorbeeld door het eenvoudiger te maken om aan te kloppen bij de schuldhulpverlening.

Tijdens het congres spreekt Máxima met diverse partijen die betrokken zijn bij deze brede schuldenaanpak, waaronder zogenoemde schuldenambassadeurs. Met hun persoonlijke verhalen laten deze ambassadeurs zien dat iedereen in financiële problemen kan komen en hoe belangrijk hulp is.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in