Majesteit op zo'n locatie, je ziet het niet elke dag.

Koningin Máxima was vanmiddag op de Oudezijds Achterburgwal in de hoofdstad om iets wel héél wonderlijks te doen. Ze opende er een 3D-geprinte brug.

Of nou ja: ze opende er een brug samen met een robot, want 2021. Dat deed ze trouwens in een Natan (midi-dress Morgan) die we kennen van het streekbezoek aan Friesland, in september 2020.

Article continues after the ad

Na de opening sprak ze met de ontwerpers en bouwers van de bijzondere brug, en met gemeente en buurtbewoners. De stalen voetgangersbrug vlakbij de Oude Kerk valt namelijk nogal op, door zijn 3D-printtechniek, maar ook door het ontwerp van Joris Laarman Lab.

Laag voor laag werden de organische vormen in staal gecreërd en het futuristische eindresultaat kan veel meer dan voetgangers het water over helpen. Hij meet onder andere verkeersstromen, drukte en temperatuur.

Het was het tweede bijzondere uitje voor Majesteit deze week, want hoewel we haar ook niet op de Wallen gewend zijn, zagen we haar al helemáál nooit zoals we haar gisteren aantroffen in Nieuwegein. Daar reed ze even op de vrachtwagen.

Het is wel even een ander achtergrondje dan we van HM gewend zijn...

En dan is het morgen óók nog eens tijd voor de zomerfotosessie bij Huis ten Bosch. Het kan niet op, qua Máxima deze week. We genieten er nog maar even van, want vanaf vrijdag zullen we het een aantal weken zonder de Oranjes moeten stellen. Zij vertrekken na de fotosessie fluks naar hun Griekse villa met de PH-GOV.

De koning vliegt vermoedelijk nog wél een keertje op en neer, tijdens de Griekse vakantie: hij wordt volgende week vrijdag nog verwacht bij het Olympic Festival in Den Haag.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in