Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima wapperend en luchtig in Indonesië

Hoera, het staatsbezoek aan Indonesië is nu écht van start, en Majesteit loopt er prachtig (door)luchtig bij. De Oranjes hebben er door het tijdsverschil al een paar uur staatsbezoek opzitten. En dat zag er als volgt uit. Met Majesteit in een sierlijk wapperende Natan die er precies goed uitziet ...

Máxima wapperend en luchtig in Indonesië

Hoera, het staatsbezoek aan Indonesië is nu écht van start, en Majesteit loopt er prachtig (door)luchtig bij.

De Oranjes hebben er door het tijdsverschil al een paar uur staatsbezoek opzitten. En dat zag er als volgt uit. Met Majesteit in een sierlijk wapperende Natan die er precies goed uitziet voor de 32 graden die het ter plaatse is.

De dag begon in Jakarta met een kranslegging op het Indonesisch ereveld Kalibata ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlogen en in het bijzonder de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog.

Een ernstige koning inspecteert de erewacht

Daarna volgde de officiële welkomstceremonie op het presidentieel Paleis in Bogor, waar president Joko Widodo en zijn echtgenote Iriana Widodo onze koning en koningin ontvingen. Daarbij kregen ze hulp van hun kleindochter Sedah Mirah, die erg gecharmeerd leek van onze koningin. Al zal ze de staatslunch vast hebben overgeslagen.

Vanmiddag gaan Willem-Alexander en Máxima naar het Nederlands ereveld Menteng Pulo om een krans te leggen tussen de bijna 4.300 graven van Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog om het leven kwamen.

Daarna is het even schakelen en staat een bezoek aan de chocoladefabriek Pipiltin Cocoa op het programma. Echt iets voor Máxima, niet zozeer omdat ze van chocolade houdt (doet ze wel), maar omdat het hier draait om duurzaam produceren en onze koningin nou eenmaal op haar best is tussen de gewone mensen.

Altijd op zoek naar een sari in-spe, onze koningin

In de avond ontmoeten de koning en koningin de deelnemers van de economische missie en zijn zij aanwezig bij de ondertekening van diverse samenwerkingsovereenkomsten tussen Indonesische en Nederlandse bedrijven. Aansluitend bekijken ze in het Erasmus Huis, dat dit jaar 50 jaar bestaat, de fototentoonstelling ‘Innovation’, onderdeel van een wedstrijd voor jonge Indonesische fotografen. De dag wordt afgesloten met een ontvangst voor de Nederlandse gemeenschap. 

Het staatsbezoek duurt nog tot vrijdag, maar gaat wel verder in een meer sobere vorm dan vooraf de bedoeling was. Maandag gebeurde er op de rivier in het Sebangau National Park (waar het koningspaar donderdag naartoe zou gaan) een bootongeluk met twee boten die een onderdeel van het staatsbezoek aan het voorbereiden waren. Daarbij vielen meerdere dodelijke slachtoffers, en raakten mensen gewond.

Het koninklijk paar is geschokt en leeft intens mee met de nabestaanden en gewonden. Ze hebben hun medeleven overgebracht aan president Widodo.

Beeld: BrunoPress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in