De Oranjes versnipperen de komende weken over de wereldbol.

Naar wij weten zijn de Oranjes nog gewoon lekker in Griekenland, maar heel lang kan het allemaal niet meer duren. Prinses Alexia meldt zich een dezer dagen in Wales voor haar introductie (of is al begonnen, ook dat houdt de RVD nog even voor zich), prinses Ariane moet na volgende week weer naar het gymnasium en kroonprinses Amalia, tja...

...die heeft een gap year, en zit dus niet bepaald vast aan een vertrekdatum. Maar grote kans dat ook zij heel spoedig Huis ten Bosch verruilt voor het buitenland. 

Article continues after the ad

Niet haar stijl

Er moet dus heel wat in koffers vanuit Griekenland naar het paleis, en in het paleis weer in koffers voor diverse (wereld)reizen. Drukke post-zomervakantietijden. Het zou Majesteit daarom makkelijk vergeven kunnen worden als zij nog even vrijaf neemt van haar royaltaken én die voor de VN. Maar zo weten we van eerdere jaren: dat is dan ook weer niet helemaal haar stijl.

Op de agenda van het Koninklijk Huis staat dat HM op vrijdag 3 september haar eerste agendapunt heeft: de opening van het mbo-jaar in Houten. Maar meer dan eens verscheen Majesteit in de dagen voor dat eerste aangekondigde momentje al eens in den lande, en dat zou dit jaar ook niemand verbazen.

D-Day

En dan is er natuurlijk haar VN-werk nog, waar ze standaard op maandag voor vergadert. Wedden dat Máxima op D-Day, maandag 30 augustus, alweer helemaal in office is? Dan zit Alexia zeker weten in Wales (het schooljaar begint daar diezelfde dag) en Ariane weer netjes op het Sorghvliet. 

En Amalia? Wie zal het zeggen? Zij is die dag vermoedelijk aan het inpakken. Afscheid aan het nemen van vriendinnen en dat gefluisterde vriendje dat mee was naar Griekenland. Of al op de eerste locatie van haar gap year. Hoe het ook zij: het wordt voor Majesteit een heel andere werkstart dan ze gewend is, met haar meiden op allerlei verschillende plekken.

Spannende tijden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in