Voorproefje op The Power Issue van Nouveau!

Koningin Máxima had deze week in koninklijk rood een online gesprek met medewerkers en pensioenuitvoerders van containeroverslagbedrijf Hutchison Ports ECT in Rotterdam.

Het onderwerp was pensioenzaken, in het kader van de 10e editie van de Pensioen3daagse.

Article continues after the ad

Dat is een initiatief van platform Wijzer in geldzaken, waar Máxima sinds 2010 erevoorzitter van is.

Voor de videocall koos ze een rode jurk van Massimo Dutto met een open split aan de achterkant, maar die was uiteraard niet te zien.

Rood dragen voor een zakelijke meeting, online dan wel live, is slim. De University of Rochester analyseerde meerdere onderzoeken naar het effect van de kleur, waar uit voortkwam dat rood de drager de allure van een machtig en krachtig persoon geeft. Rood hoort wereldwijd bij de regalia van de rich & famous en mensen in rode kleren zijn zelfverzekerder en stralen meer zelfvertrouwen uit. Omdat de verbinding het beeld wat vager maakt, is rood bij een videocall dan ook een prima truc om toch indruk te maken. Wel moet het dan het verzadigde, diepe rood zijn van bijvoorbeeld de Dutti-jurk; felrood kan fluorescerend overkomen en dat is nou net niet fijn om naar te kijken.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in