Eem G20-powertalk, en dat op de slaperige maandagochtend.

Kerstiger zag het er dit jaar nog niet uit, op Huis ten Bosch. Met een laagje rijp op de tuinen, deze stille, koude maandagochtend. Maar ho, ho (ho), de kerstvakantie is er nog niet. Zeker niet voor Máxima, die een paar loeidrukke weken tegemoet lijkt te gaan.

Article continues after the ad

Zij begon haar werkweek vandaag direct met een groot VN-gesprek: ze videobelde met de minister-president van Italië en de gouverneur van de Banca d'Italia, omdat het land vanaf 1 december voorzitter van de G20 is.

Een powergesprek om de week mee te beginnen dus. In groen en leer, zien we op de foto's. En weer vanuit haar tweede werkplek op Huis ten Bosch, met die kroonluchter, die kunst en dat grote scherm waar andermans werkplek altijd karig bij afsteekt.

Majesteit sprak met de beide heren over haar paradepaardje, inclusieve financiering, nam deel aan een virtueel rondetafelgesprek met deskundigen op dit gebied en pende ook direct een afspraak met de minister van Economie en Financiën van Italië in de agenda voor iets later.

Wat natuurlijk wel even de vraag oproept: wat deed jij met je maandagochtend? Wij, eh, doen ons petje er voor af.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in