Onze koningin vloog vandaag (maandag) onaangekondigd naar het Zwitserse Bazel voor een bankbijeenkomst voor zwaargewichten.

Máxima was deze maandag mede-voorzitter van de vijfde High-Level Meeting on Financial Inclusion van de Internationale Standaardisatie Organisaties en Toezichthouders in de financiële sector bij de Bank for International Settlements (BIS) in Bazel, Zwitserland.

Article continues after the ad

Voor de VN

Tijdens deze bijeenkomst met gouverneurs van centrale banken en vertegenwoordigers van regelgevende instanties sprak zij over hun rol bij het verbeteren van toegang tot financiële diensten. Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).  

Alweer tien jaar
Tijdens de High-Level Meeting sprak Máxima als mede-voorzitter onder meer over het belang van samenwerking met de SSB’s om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en tegelijkertijd de mondiale financiële veiligheid te behouden. Daar zet onze koningin zich inmiddels alweer tien jaar voor in, en met groot succes mogen we wel zeggen.

Just another manic Monday!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in