Die vlinders van vorige week hebben goed gezelschap.

Daar hingen ze dan, toen koningin Máxima vorige week langsging in Noordwijk: drie gouden vlinders (voor elke prinses één?) van het Argentijnse sieradenmerk Celedonio.

We hopen maar dat de prijs op de website niet echt in dollars is (zoals het dollarteken doet vermoeden) maar in Argentijnse peso, wat neer zou komen op een slordige 200 euro per broche.

Article continues after the ad

Nou wisten we natuurlijk al dat Máxima dól is op sieraden van beestjes (spinnen, kevers, kreeften...), maar over haar voorliefde voor de vlinder hebben we het eigenlijk nog nooit gehad. En die blijkt aanzienlijk.

Majesteit heeft namelijk naast deze drie nieuwe beauty's als ode aan haar vaderland ook een Oer-Hollandse favoriet: de broche uit de Stuart-parure, vol diamanten en smaragden die stamt uit de tijd van koningin Emma. Koningin Juliana en koningin Beatrix droegen 'm ooit ook, maar Máxima haalt 'm keer op keer uit de royal sieradenkluis. Soms als broche, en soms als haarsieraad.

Tel daar nog dit lookje (tijdens de viering van 200 jaar Koninkrijk in 2015) bij op, en we mogen toch wel spreken van een koningin die vlinders krijgt van vlinders. 

Beeld: ANP/Brunopress/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in