Oh happy day! Koningin Máxima ging vandaag voor het eerst weer officieel op pad in den lande. Met fotografen en alles!

Niet dat HM de januarimaand vrijnam: ze werkte gewoon vanuit het paleis voor de VN, ging twee dagen op meeloopstage bij Youz Haaglanden en deed vorige week vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis in Boskoop. Maar toch: echt goede foto's bleven uit, en we snakten naar een Majesteitelijk modemomentje.

Article continues after the ad

Wat dat betreft stelde Máxima niet teleur. Ze verscheen vanmiddag in Amersfoort van top tot teen in het rood. Le sleek, c'est chique!

Vanochtend was ze ook al op pad. Op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid sprak ze met de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten over de aanpak van problematische schulden.

De koningin was vanmiddag op werkbezoek bij Vereniging Eigen Huis, waar ze werd bijgepraat over de impact van het woningtekort op woningzoekenden. Ze sprak met starters, doorstromers en senioren over hoe het is om nu een huis te willen kopen.

Moeilijk natuurlijk, maar nu kunnen ze in elk geval wel zeggen dat hun huizenjacht ze een ontmoeting met de koningin heeft opgeleverd, en dat is ook iets waard.

Beeld: Brunopress/Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in