Majesteit straalt écht deze week.

Fifty agrees with her. We hebben deze week het geluk koningin Máxima extra veel te zien in verband met al haar verjaardagsfestiviteiten. En eerlijk is eerlijk: ze straalt als nooit tevoren.

Máxima is vandaag in Rotterdam om voor haar Méér Muziek in de Klas een ware MuziekSpeeltuin te openen: een muziekspeeltoestel in de speeltuin van de wijk Crooswijk.

Article continues after the ad

Het muziekonderwijs in Nederland staat rondom de verjaardag van Majesteit steeds in de spotlights (de stichting was haar veertigste verjaardagscadeau), maar vandaag werd speciaal ingezoomd op het onderwijs in Rotterdam omdat de stichting maatschappelijk partner is van het Eurovisie Songfestival en Rotterdam deze dagen natuurlijk één en al muziek uitstraalt.

Later vandaag gaat HM ook nog langs bij het Songfestival zelf, exciting! We houden je op Nouveau.nl natuurlijk op de hoogte.

Pretty in purple

Terug naar het ochtendprogramma: het nieuwe speeltoestel is bruikbaar voor én na schooltijd, want er wordt binnen lestijden muziekonderwijs op gegeven en in de middagen staat het kinderen vrij er zelf creatief mee aan de slag te gaan. Het idee is dat ook kinderen die minder snel in aanraking komen met muziek de kans krijgen om hun liefde voor muziek te ontdekken.

Het is uiteindelijk de ambitie om in meer achterstandswijken in het land een MuziekSpeeltuin neer te zetten.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in