Geen New York, gewoon vanuit haar werkkamer.

Koningin Máxima heeft in een videogesprek met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, het jaarverslag aangeboden van haar activiteiten als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Article continues after the ad

Er werd olijk gedaan met een startknop rondom het jaarverslag met als titel Beyond Access and Usage to Quality en HM bewees de zoomlook helemaal onder de knie te hebben: stralend paarsblauw met als blikvangers een paar oorbellen die een hoog Miccy-gehalte hebben. Het rapport richt zich op haar VN-activiteiten over de periode september 2019 tot juli 2020. Vanwege de coronacrisis heeft zij dit jaar een deel van haar VN-activiteiten digitaal gedaan. Een belangrijk thema is goede en veilige toegang tot digitale financiële diensten voor achtergestelde groepen als vrouwen, kleine ondernemers, boeren en mensen met een laag inkomen.


De huidige coronacrisis laat zien dat inclusieve financiering een belangrijk instrument is om de socio-economische gevolgen van deze crisis deels op te kunnen vangen. In het bijzonder in de landen waar mensen nog altijd geen, of beperkt toegang hebben tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen of digitale betaalmethoden. Deze diensten geven mensen kansen om te sparen, zich te verzekeren, of te kunnen investeren in hun toekomst.

Koningin Máxima zet zich als UNSGSA samen met onder meer de leden van haar klankbordgroep, het CEO Partnership for Economic Inclusion (CEOP) wereldwijd in voor inclusieve financiering. Zij geeft aan dat juist in deze tijden samenwerking tussen regeringen, internationale organisaties, private partners en non-profitorganisaties essentieel is.

Foto's (c) PPE Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in