Oranje boven, midden en beneden.

Onze monochrome queen! Koningin Máxima ontving vanochtend op Huis ten Bosch Naledi Pandor, minister van Buitenlandse Zaken van Zuid-Afrika. En daar was het al oranje wat de klok sloeg, tot aan het center piece op de tafel in de hal toe.

Op maandag werkt onze koningin vaste prik aan haar VN-taken. De ontmoeting vond dan ook plaats met Máxima in haar rol als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling én als erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Financiële Inclusie van de G20.

Article continues after the ad

De in Botswana geboren minister kwam naar Den Haag voor een ontmoeting met minister Knapen, maar zoals dat wel eens vaker gaat schoof ze ook even aan bij onze hardwerkende koningin. De twee vrouwen ontmoetten elkaar eerder bij de G20, in oktober in Rome.

Máxima zal voor haar VN-werk niet zo snel naar Botswana afreizen, want in dat land gaat het erg goed met vrouwen op de werkvloer en dus de financiële positie van die vrouwen. Van de nog geen twintig landen op de wereld waar meer vrouwen dan mannen aan het roer staan, is Botswana er een. Daar zal Máxima minister Pandor vast naar gevraagd hebben.

Dat is niet bepaald overal in Afrika zo, dus er is nog veel werk te doen op het continent (en ver daarbuiten). Daarom is Máxima regelmatig in overleg met Afrikaanse politici. 

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in