Onze koningin is wel vaker helemaal on trend, en vanmiddag in Amersfoort was het niet anders. Daar verscheen ze in ruitjes, dé wintertrend van 2019/2020. Maar dan wel uit eigen (Natan)kast.

Wat een heerlijke Máxima-week beleven we! Maandag ging ze samen met Willem-Alexander op voorbereidende missie voor hun staatsbezoek aan India, woensdag ging ze als koningin én VN-afgezant op stap, én werden we getrakteerd op een verse Máxima-documentaire. En vandaag (donderdag) is ze alweer out and about.

Een warm hart

Hare Majesteit meldde zich vanmiddag bij MIND in Amersfoort, een organisatie die zich inzet voor een psychisch gezonde samenleving en voor ondersteuning, begrip en goede zorg bij psychische problemen. Ruim 40 procent van de Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische problemen, zelf of bij een naaste. 

Article continues after the ad

De fashion-memo had ook haar kleinste fans bereikt!

Het is een onderwerp dat onze koningin een warm hart toedraagt en ook persoonlijk raakt: in 2018 pleegde haar zus Inés zelfmoord. "Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ziek", zei de koningin er destijds over in een speech. "Zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden."

Máxima: the vlog?

De koningin sprak in Amersfoort met ervaringsdeskundigen en met jongeren die deel uitmaken van een onderwijsprogramma dat draait om het bespreekbaar maken van psychische problemen. Deze jongeren die zelf te maken hebben (gehad) met psychische problemen verzorgen gastlessen op scholen maken vlogs over het onderwerp.

Het kan dus maar zo zijn dat onze koningin binnenkort opduikt in zo'n vlog. 

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in