Cowboylaarzen, voetbaljerseys en een lekkere fietstocht in Austin.

Koningin Máxima heeft Californië verruild voor Texas. Waar ze gisteren schitterde in twee prachtige outfits en een zeer fotogenieke tour door de stad kreeg.

Per (oranje, speciaal voor Máxima ontworpen) Gazelle fiets, want in Austin houden ze van fietsen en lieten ze zich natuurlijk geen twee keer zeggen dat er een Nederlandse koningin op bezoek kwam.

Article continues after the ad

Majesteit ging onder andere op bezoek bij de voetbalclub Austin FC (again: je bent een Nederlandse koningin of niet, Amerikanen die van soccer houden zijn allemaal bekend met Johan Cruijff en de reputatie van Nederland op het voetbalveld). Waar ze tot grote hilariteit twee shirtjes aangeboden kreeg. Eentje met Maxima, eentje met Alexander.

Of ze ook souvenirs voor de A's heeft gescoord is niet bekend. Maar het is wel te hopen dat HM en gevolg een beetje extra ruimte hebben in de koffer, want ook dit paar cowboylaarzen mag mee naar huis dit weekend.

De outfits van de dag zijn deels oud en deels nieuw. Het prachtige zwart-witte ensemble dat ze naar de voetbal droeg (het had ook op een rode loper niet misstaan trouwens) is nieuw maar vermoedelijk van NATAN.

Het Belgische label is sowieso verantwoordelijk voor de andere jurk, die we Máxima eerder zagen dragen tijdens het staatsbezoek aan Berlijn. Very Koninklijk, en knap dat ze er zo sierlijk in kan fietsen.

Natuurlijk sloeg ook daar in Texas het nieuws over koningin Elizabeth in als een bom. Voor de verzamelde Nederlandse nieuwscamera's sprak Máxima over de geliefde vorstin.

"Mijn gedachten gaan uit naar de koninklijke familie en natuurlijk alle mensen in Groot-Brittannië. We zijn dankbaar voor alles wat koningin Elizabeth heeft gedaan. Met onvermoeibare energie en toewijding heeft ze haar volk gediend in de laatste zeventig jaar. Ik kan me geen betere manier bedenken om haar te eren dan haar voorbeeld te volgen en ons werk te blijven doen voor ons volk."

Vandaag trekt de koningin door naar Houston, Texas voor de laatste dag van haar bezoek.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in