Hoera! Koningin Máxima is terug in de spotlights. En maakte het gemis van de laatste paar weken ruimschoots goed met een opvallende nieuwe jas en een héél relatable accessoire.

Hare Majesteit rukte uit naar Nijmegen voor een bezoekje aan de Stichting ElanArt bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Die stichting won in 2019 een Appeltje van Oranje, waar Máxima en Willem-Alexander het beschermpaar van zijn. En ja, dan kun je dus op hoog bezoek rekenen.

ElanArt biedt jongeren uit asielzoekerscentra de kans om contacten op te bouwen en hun talenten te ontdekken door deel te nemen aan kunstzinnige en creatieve projecten. Kunst en cultuur worden gebruikt om de kloof tussen nieuwkomers en de samenleving te verkleinen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Wending is een verslavingskliniek van het Leger des Heils voor mensen met een ernstige verslaving in combinatie met een licht verstandelijke beperking en andere problemen zoals schulden, een strafblad of psychische problemen. Deelnemers volgen naast de behandeling van hun verslaving een persoonlijke ontwikkeltraining en een woon- en werktraining. In gemiddeld zes tot acht maanden is de behandeling afgerond en gaan deelnemers naar een stabiele, passende plek buiten De Wending. Koningin Máxima bezoekt De Wending. De Koningin spreekt met begeleiders, behandelaars en onderzoekers over de ontwikkeling van het behandelprogramma voor volwassenen met verslavingsproblematiek, het onderzoek naar de effectiviteit en de samenwerking tussen de kliniek en neurowetenschappers. Tijdens een rondleiding krijgt Koningin Máxima uitleg over de behandeling, het woon- en werktraject en ontmoet zij deelnemers van De Wending. #koningin #Queen #Máxima #KoninginMáxima #verslaving #LegerdesHeils #verslavingskliniek #verslavingsbehandeling #behandelprogramma #Ugchelen 📸Leger des Heils

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Voor de gelegenheid trok ze een knusse nieuwe jas van Oscar de la Renta uit de kast, een wonderlijke mix van visgraat en tartan waar we naar blijven kijken. De jurk eronder is uit dezelfde visgraatstof gemaakt, en bleek binnen mouwloos te zijn. Gelukkig is het een zachte januarimaand. Oh, en Majesteit werd óók gespot met een lollig accessoire: een fitbit om de koninklijke stappen mee bij te houden. Royals, they're just like us.

Article continues after the ad

Máxima sprak in Nijmegen met deelnemers en vrijwilligers. Vanochtend was ze óók al op werkbezoek, toen in Ugchelen. Daar bracht ze een bezoek aan een instelling voor verslavingsbehandeling van het Leger des Heils.

Beeld: PPE Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in