Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima tegen gevluchte kinderen: 'Krijgen jullie wel goed te eten?'

Een reeks bijzondere ontmoetingen voor WA en Máxima vanmiddag. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanmiddag (donderdag) langs geweest bij vluchtelingenopvang legerplaats Harskamp in Ede. Ze ontmoetten daar gevluchte Oekraïense burgers, luisterden naar hun verhalen en betuigden hun me...

Máxima tegen gevluchte kinderen: 'Krijgen jullie wel goed te eten?'

Een reeks bijzondere ontmoetingen voor WA en Máxima vanmiddag.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanmiddag (donderdag) langs geweest bij vluchtelingenopvang legerplaats Harskamp in Ede. Ze ontmoetten daar gevluchte Oekraïense burgers, luisterden naar hun verhalen en betuigden hun medeleven en steun.

Vorige week kwamen de eerste 120 Oekraïense vluchtelingen aan in Ede, waar ze de maximale capaciteit van 950 vluchtelingen inmiddels hebben bereikt. In samenwerking met het Rode Kruis, VluchtelingenWerk Nederland en Defensie vangt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) daar mensen op.

Willem-Alexander en Máxima spraken met medewerkers van het COA, afgevaardigden van de gemeente en natuurlijk de vluchtelingen zelf, onder wie ook kinderen. Een middagje naast barakken, dat drukt natuurlijk wel even met de neus op de feiten. Het koningspaar hoorde dankzij een tolk in detail hoe de afgelopen weken zijn geweest voor gevluchte Oekraïeners.

De kinderen hadden een wel heel lief gesprek met Máxima nadat zij en WA aan gescheiden picknicktafels plaatsnamen. Ze vroeg ze of ze wel genoeg melk dronken en goed te eten kregen. Waarop één van de kinderen direct vertelde over alle boterhammen met chocopasta, en een ander meldde dat het Nederlandse fruit veel lekkerder smaakte dan in Oekraïne.

De steunbetuiging aan de vluchtelingen volgt op de voet een ontmoeting in Paleis Noordeinde tussen Willem-Alexander en Máxima en Oekraïeners die tegenwoordig in Nederland wonen. Het staatsbezoek aan Griekenland, dat eigenlijk volgende week woensdag van start had moeten gaan, is vanwege de oorlog uitgesteld.

Máxima droeg trouwens weer haar favoriete cape, wat het uitje acht in een jaar tijd maakt en uitje drie in de afgelopen maand. We love to see it.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in