In de Big Apple zijn de mondkapjes ook verbannen. 

Máxima in New York. We zijn er altijd dol op om HM in haar natuurlijke habitat van voor haar prinsenverliefdheid te zien. Zeker nu de mondkapjes (wel zo veilig, niet zo fotogeniek) het veld meer en meer ruimen, ook in de VN.

Ze woonde in de stad van 1996 tot 2000, keert privé nog regelmatig terug (meest recent volgens de geruchtenmolen om Amalia en haar gefluisterde liefde gezelschap te houden) en heeft er een eigen kantoor voor haar VN-werk.

'Blij dat ik minder reis'

De afgelopen jaren reist ze natuurlijk net als de rest van de wereld een stuk minder. Lastig voor haar werk, maar tegelijkertijd ook wel zo rustig, deelde ze met Matthijs van Nieuwkerk in het interview voor haar 50e verjaardag al. "Ik moet zeggen: ik reisde een beetje te veel voor corona. Ik ben ook ergens stiekem een beetje blij dat ik minder moet reizen", aldus Máxima. "Zeker nu er ook twee kinderen uit huis gaan. Dat ik die tijd heb gehad met ze, daarvoor ben ik echt zo dankbaar."

Article continues after the ad

Vandaag was haar eerste ouderwetse VN-dagje in New York in tijden. Dat wil zeggen: mondkapjesvrije VN-dag in New York. In oktober was Máxima nog bij de secretaris-generaal om haar jaarverslag in te dienen. Hem trof ze ook vandaag weer. Ditmaal om het te hebben over het belang van haar werkzaamheden voor de VN en hoe de coronacrisis daar een extra dimensie aan heeft gegeven.

Terug naar Nederland voor een drukke week

Ongetwijfeld ging ze ook even langs bij haar eigen kantoorgenoten, en ze sprak met verschillende VN-zwaargewichten over zaken rondom haar expertise, inclusieve financiering.

Máxima afgelopen oktober, ook in New York voor de VN (met de polsbrace, wie kent 'm nog)

Vanavond stapt ze weer in het vliegtuig naar Nederland, want komende week wacht Máxima een drukke week op eigen bodem én in het buitenland. Het is dan de Week van het Geld, die ze zelf opent. Dinsdag wordt ze met Willem-Alexander en prinses Beatrix in Londen verwacht bij de herdenkingsdienst van prins Philip en woensdag lanceert ze een nieuwe stichting waar ze erevoorzitter van wordt. 

Een Máxima-rijke week, we love to see it.

Beeld: UNSGSA

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in