One last time: Majesteit sluit haar werkjaar af.

Ze zal de komende dagen heus nog wel in de weer zijn op een van de paleizen, maar grote kans dat we koningin Máxima vanochtend voor het laatst in actie hebben gezien voor de zomervakantie.

HM ging op werkbezoek bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam voor de lancering van de campagne 'Knikker myopie de wereld uit'. Myopie is bijziendheid.

Article continues after the ad

Ze droeg daarvoor deze heerlijke witte outfit van Massimo Dutti die we in mei ook al een keer voorbij zagen komen.

Máxima sprak met medewerkers van het Oogfonds en oogartsen over de impact van slechtziendheid, ontwikkelingen in de oogheelkunde en de samenwerking met het Erasmus MC, waar ze een poli Oogheelkunde hebben. Ze liep ook zelf een rondje over de poli en keek mee bij een oogmeting bij een kind met myopie.

Vrijdag is de laatste schooldag van prinses Ariane op Gymnasium Sorghvliet. Amalia is op tussenjaar en Alexia heeft al bijna een maand vrijaf vanuit Wales. Het is dan ook de verwachting dat de Oranjes per omgaande richting Griekenland vertrekken als de laatste van de drie prinsessen vakantie heeft.

Het eerste officiële agendapunt van Willem-Alexander en Máxima staat voor nu op 6 september, over precies twee maanden dus. Dan vertrekken ze naar Californië en Texas voor een werkbezoek. De kans dat ze zich voor die tijd ook weer even in Nederland laten zien is groot (vanaf eind augustus moeten alle drie hun meiden ook weer gewoon aan de studie), maar voorlopig is het stil rondom het koningspaar.

Gelukkig hebben we hier op Nouveau.nl nog meer dan genoeg Máxima te bespreken in hun afwezigheid.    

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in