Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima straalt in roze

Koningin Máxima is vanmiddag (dinsdag) in het Zuid-Hollandse Giessenburg om het 35-jarig bestaan van Alzheimer Nederland mee te vieren. Onze koningin toog naar het Alzheimer Trefpunt De Til om te spreken met patiënten en mantelzorgers. In Nederland hebben circa 280.000 mensen dementie. Alzheimer ...

Máxima straalt in roze

Koningin Máxima is vanmiddag (dinsdag) in het Zuid-Hollandse Giessenburg om het 35-jarig bestaan van Alzheimer Nederland mee te vieren.

Onze koningin toog naar het Alzheimer Trefpunt De Til om te spreken met patiënten en mantelzorgers.

In Nederland hebben circa 280.000 mensen dementie. Alzheimer Nederland komt op voor de belangen van mensen met dementie en hun omgeving, financiert wetenschappelijk onderzoek en biedt hulp en informatie.

De organisatie heeft 48 regionale afdelingen verspreid over heel het land. Zij organiseren onder meer Alzheimer Cafés of Trefpunten waar mensen met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals samenkomen om te praten over het leven met dementie. Inmiddels zijn er 246 van deze ontmoetingsplekken.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in