Het lijkt toch net of ze samen een kookshow hebben?

Het heeft iets intrigerends om koningin Máxima in de keuken te zien. Ze heeft wel eens verteld dat ze niet veel aan koken toekomt, maar we weten ook dat ze een verdienstelijke alfajore kan bakken. En cupcakes... 

Maar om haar echt in de keuken te zien, op koninklijk gekleed ook nog, is toch altijd een beetje... apart. Maar wel lekker.

Article continues after the ad

De Oranjes zijn in Wenen begonnen aan de tweede dag van hun staatsbezoek aan Oostenrijk. Ook vandaag tikt de temperatuur daar de 35 graden aan, maar dat mag de pret niet drukken. In alle vroegte meldden Máxima en Willem-Alexander zich bij Kulturhaus Brotfabrik om te kletsen over sociale integratie en direct ook even de handen uit de mouwen te steken. De koning nam een, eh, minder actieve rol in. 

Máxima draagt vandaag een blauwe NATAN waarmee we rood-wit-blauw-bingo hebben in Oostenrijk!

Op die plek koken mensen uit de buurt samen, Oostenrijkse gerechten maar ook dingen uit hun eigen cultuur. Máxima mocht aan de slag met menemen, een Turks eiergerecht. En deed ook direct een gooi naar een falafel met tahin uit Egypte. Kwestie van schort voor en gaan.

Vandaag wacht ons koningspaar een drukke laatste dag in Wenen. Ze gaan onder andere in gesprek met Oekraïense vluchtelingen over hun opvang in Wenen en hun integratie in de stad. En ze gaan langs bij Nederlanders die in Wenen wonen en werken.

Vanavond melden ze zich bij het Wiener Konzerthaus voor een voorstelling van het Nederlands Kamerkoor.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in