Koningin Máxima heeft vanmiddag een digitale toespraak gegeven voor de Wereld Bank Groep. Als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling spreekt ze vaker bij dit soort grote jaarvergaderingen.

Article continues after the ad

Het was daarmee wel een gekke dag voor HM. Eerst vanochtend samen met de koning voor de camera's om het hele Griekenland-verhaal toe te lichten, daarna aan het werk voor de VN. En dat in haar eigenlijke vakantie.

Eigenlijk had Majesteit haar speech hopen te geven vanuit haar Griekse vakantievilla (we waren zeker benieuwd geweest naar het lookje in dat geval, en naar de Griekse werkkamer!), maar nu deed ze het gewoon vanuit haar inmiddels welbekende kantoor op Huis ten Bosch.

In haar toespraak sprak Máxima onder meer over hoe digitale identiteitsbewijzen kunnen bijdragen aan veilige toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen of pensioenen en het belang hiervan voor economisch herstel voor landen in de context van de coronacrisis. 

Speechen vanuit huis, het is VN'en nieuwe stijl

Zware kost voor ieder ander, maar voor Majesteit gesneden koek én een moment dat het waard was om haar herfstreces even te onderbreken. En nu nog een paar dagen genieten van de betrekkelijke rust. Hopelijk dan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in