Ditmaal niet het verre oosten (zou je haast denken, met al die kleurenpracht) maar het gewone oosten: onze koningin was vandaag in Enschede bij een producent van beademingssystemen.

Vastberaden om ons op te vrolijken, onze koningin. Zagen we haar de laatste weken in ingetogen broekpakken (chic gemaakt met een vleugje Chanel) en terughoudende tinten, deze donderdag kreeg ineens een lading kleur mee van Máxima. En de kersenbloesem hielp ook gezellig mee!

Het was een feest voor het oog, hoe Majesteit uit de auto kwam. Kwam die Oscar de la Renta-jas toch weer van pas! En kijk die bij haar blouse matchende Valentino-tas! Modisch kunnen we weer even écht genieten, waarvoor grote dank Majesteit.

Article continues after the ad

De koningin reisde op deze zonnige donderdag af naar Enschede, naar het technologiebedrijf Demcon. Waar, heel belangrijk in deze tijd, een beademingssysteem is ontwikkeld, getest en geproduceerd dat geschikt is voor de beademing van patiënten op de intensive care.  

Dresscode: mondkapje

Majesteit ging daar onder andere in gesprek met de ontwikkelaars van de beademingssystemen en de medewerkers die aan de productie van de apparatuur werken. Tijdens een rondleiding kreeg ze uitleg over de beademingstechnologie die Demcon heeft ontwikkeld, over de klinische testen van het systeem en de nieuwe productielijnen.

Gewaagde stijlkeuze, of speelse knipoog naar de jarige Margrethe?

De Oranjes doen er alles aan om de Nederlanders die zo hard werken om onder andere ons zorgstelsel draaiende te houden een hart onder de riem te steken. Ze zijn allebei al meermalen op bezoek geweest bij getroffen bedrijven en zorginstellingen, en Facetimen ook heel wat af.

Beeld: Brunopress

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!