Koningin Máxima was vanochtend (woensdag) in Helmond als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

De koningin zet zich al jaren in voor muziekonderwijs op basisscholen, en krijgt daarom ook regelmatig een talentvolle muzikale scholier over de vloer, zoals recent de tienjarige Marijn, die zijn drumstel meenam naar een (koud?) Huis ten Bosch.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marijn (10) is voor @meermuziekindeklas op bezoek bij Koningin Máxima 🎼! Marijn vindt drummen fantastisch. Het hele fragment zien? Morgen start om 18.25 een nieuw seizoen van de Lang Leve de Muziek Show op @npozapp. In deze muzikale spelshow gaan klassen de strijd aan voor de titel ‘Muzikaalste Klas van Nederland 2019’. Alle deelnemende klassen treden tijdens Het Kerst Muziekgala 2019 op in de Grootste Schoolband van Nederland. #muziekshow #meermuziekindeklas #langlevedemuziekshow #muziekonderwijs #basisonderwijs #koninginmaxima #koningin #queen #máxima #paleishuistenbosch #muziek #music #musiceducation #npo3 🎬@omroep.avrotros

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Vandaag ging ze naar Hogeschool De Kempel, een pabo met een muziekprofiel waar een muziekfestival met optredens van basisschoolkinderen, jonge talenten, conservatoriumstudenten en artiesten aan de gang was. En ging ze, zoals dit najaar al vaker, lekker op rood (in Natan).

Muzikaal talent? Onze koningin weet het niet zo zeker van zichzelf...

Article continues after the ad

Ze sprak ook met studenten en leerkrachten van basisscholen over de inzet van muzieklessen bij stages, en met muziekdocenten van pabo’s, opleidingmanagers en studenten van het conservatorium over de samenwerking tussen pabo’s en conservatoria.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in