Koningin Máxima opende vanochtend (donderdag) de internationale conferentie Future of Health Coverage in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. In Giambattista Valli no less.

Daar wordt gepraat over de rol van mobiele technologie in het verbeteren van gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Dat is een onderwerp dat onze powerqueen, als speciaal pleitbezorger van de VN, aan het hart gaat. Dus gaf zij de openingsspeech. 

De koningin droeg voor de gelegenheid een avondjurk van Giambattista Valli, die ze in februari voor het eerst droeg tijdens een bezoek aan Jordanië. Het gaat om een ingekorte versie van een avondjurk. Die de koningin kennelijk gretig wil recyclen (en dat snappen wij heel goed!).

Article continues after the ad

In oktober 2017 bracht Máxima in haar VN-functie een bezoek aan Nigeria, om in een ziekenhuis te spreken met patiënten en artsen over een gesubsidieerde digitale ziektekostenverzekering. Daar zag ze met eigen ogen hoe de gezondheidszorg er ter plaatse uitzag.

Een koningin met een hart van goud.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in