Hilarisch: ze verkende Nederland in vermomming.

Koningin Máxima wordt aanstaande maandag 50 jaar. Ter ere van dat kroonjaar gaf ze, zoals inmiddels bekend, een interview aan Matthijs van Nieuwkerk (60).  

Daarvan is inmiddels het eerste fragment vrijgegeven, waarin ze vertelt hoe ze kennismaakte met Nederland. Die inburgering voltrok zich niet alleen door op te trekken met een stel zorgvuldig geselecteerde coaches, zoals Andree van Es die haar introduceerde in 'maatschappelijk-culturele zaken', ze blijkt het land ook in haar eentje te hebben verkend.

Article continues after the ad

Máxima vertelt dat ze 'alleen of soms met een vriendin door Nederland reed, met een pruik in een boblijn op (dat hebben we even voor je gevisualiseerd – you're welcome!). "Dan had ik een zwarte pruik en ging met mijn auto en een kaart op pad in Nederland,'' zegt ze.

Matthijs vraagt haar verbaasd of ze dus ook wel eens in een café zat om met mensen te kletsen. ''Jazeker. En bitterballen eten en mijn Nederlands oefenen,'' aldus HM. Qua bitterballen, wij zijn Team Máxima!

Het programma NOS Máxima 50 wordt uitgezonden op 17 mei van 20.30 tot 21.45 uur op NPO 1.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in