Máxima was vanochtend (dinsdag) bij het World Forum Den Haag om de openingstoespraak te houden voor de Global Entrepreneurship Summit 2019.

De top wordt dit jaar gehost door Mark Rutte en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo. Sigrid Kaag is voorzitter, en Máxima spraakt in haar functie als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en als speciale pleitbezorger van de VN.

Article continues after the ad

De GES wordt elk jaar in een ander gastland gehouden, en dit keer is het de beurt aan Nederland. Gelukkig hebben we in onze koningin (die ten tonele verscheen in Oscar de la Renta!) een prachtig boegbeeld voor ondernemendheid. Voor de top zijn zo'n tweeduizend genodigden, onder wie ondernemers, investeerders en vertegenwoordigers van overheidsinstanties. Ook zijn prominenten aanwezig als Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president, en koningin Máxima.
 

Dit jaar wordt er onder meer gesproken over de inzet van technologie voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals het gebruik van plastic en betere gezondheidszorg.

Het is de eerste keer dat de top in een lidstaat van de EU wordt gehouden, een hele eer dus. En dat ook nog zo'n powervrouw als openingsspreker. Nederland op zijn best.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in