Majesteit, hier in december, is inmiddels een volleerd videobeller
Majesteit, hier in december, is inmiddels een volleerd videobeller

We hebben even op Majesteit moeten wachten.

Het was even stil rondom koningin Máxima. Die natuurlijk óók zoveel mogelijk thuis moest blijven. En dat met drie middelbare scholieren die gedwongen thuisonderwijs volgen. Drie gymnasten ook nog, waarvan er eentje in haar examenjaar zit.

Het zijn drukke tijden, ook op Paleis Huis ten Bosch, zoveel is wel duidelijk. En hoewel Majesteit net als veel anderen ook heus vorige week maandag weer aan het werk ging, heeft het even geduurd voor we haar ook te zien kregen, zij het digitaal.

Majesteit doorbrak vanmiddag (maandag) haar onofficiële mediastop en liet zich voor het eerst sinds 8 december weer in werkende vorm zien: ze hield vanuit huis een toespraak bij de lancering van de Micropayments Gateway ‘Raast’ in Pakistan.

Article continues after the ad

Verse blommen, zakelijke blazer, haar vaste make-upje: Máxima anno 2021 is een vertrouwde verschijning

Een onderwerp en een land dat de koningin nogal aan het hart gaat: het initiatief is gericht op arme mensen en wil de kosten van kleine betalingen verlagen. Máxima mocht als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) spreken.

In die hoedanigheid reisde ze in 2016 en 2019 al eens af naar Pakistan, en wie weet was ze in normale tijden ook deze januari uitgevlogen. Maar we weten inmiddels: ook begin 2021 is niets normaal. Ook royal-taken niet.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in